Witam. Pewnie także zauważyliście, że na forum wkradł się robot, który w zamyśle chyba miał pisać cyrylicą, ale strony kodowe nie te i się wyświetlają "krzaczki". W związku z tym mam pytanie do administracji: czy w tej wersji forum, jest możliwe wprowadzenie zabezpieczenia zwanego captcha (przez większość pewnie znienawidzone, gdy na RS trzeba było szukać kotków i piesków ).
Jeżeli nie ma tego dodatku, można nieco samodzielnie zmodyfikować kod źródłowy strony dodając jedno pole input i tekst do niego (np. "Gdzie miała miejsce bitwa pod Grunwaldem", czy cokolwiek łatwego do odgadnięcia dla człowieka, ale niekoniecznie dla bota) plus sprawdzenie kodu.
Mam nadzieję, że nie trzeba będzie zamykać rejestracji, bo teraz będzie już tylko gorzej, jeśli chodzi o spam.
Dziękujemy za szybką reakcję. <takie małe opóźnienie >
_________________ -Look. There is no one I trust more to get my back and crack it than... you.
-Wow.
-Well, more?
-No, that was effective. Turn around.
Chciałabym prosić o usunięcie tych różnych "ciekawych" tematów, które ostatnio dość mnogo się pojawiły na forum. Ten spam naprawdę przeszkadza w poruszaniu się po forum, które staje się mniej przejrzyste.
_________________ Kto kością wojuje, od kości ginie!
Tam gdzie się da, spam staram się usuwać. Jednak w pewnych działach, najbardziej "opanowanych" przez spam nie ma przydzielonego moderatora, więc nic nikt nie może zrobić. Pisałam już do administratorki, bo tylko ona może coś poradzić, ale na razie odpowiedzi brak.
_________________ Życie przeważnie jest smutne. A zaraz potem się umiera...